Pieguski Orkiszowe – Nieco Słodszy Wybór
Jeśli masz ochotę na coś słodszego, nasze pieguski orkiszowe będą strzałem w dziesiątkę. Wypiekane z ekologicznego orkiszu i wzbogacone kawałkami czekolady, łączą w sobie to, co najlepsze – naturalność i słodycz. Chrupiące, pyszne i pełne smaku, idealne do kawy czy jako przekąska w ciągu dnia.
🌾 Odkryj autentyczność prawdziwego orkiszu! Orkisz orkiszowi nierówny. W drodze maksymalizacji produkcji wiele wytwórców stosuje domieszki pszenicy oraz krzyżówki genetyczne zwiększające plony i ułatwiające produkcję, rezygnując z wyjątkowych właściwości, które czynią orkisz skarbem. Te działania sprawiają, że orkisz bardziej przypomina pszenicę tracąc cenne wartości, o których pisała św. Hildegarda. Prastarymi odmianami orkiszu są: Oberkulmer Rotkorn, Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn, Ostro.
Składniki: bio mąka orkiszowa (Oberkulmer Rotkorn), masło, czekolada gorzka, jajka, proszek do pieczenia, cukier brązowy.
Alergeny: gluten, jajka.
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 661 kcal
tłuszcz 28,30g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,50g)
węglowodany 81,40g (w tym cukry 32,40g)
białko 17,30g
sód 0,10g