Produkty

MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 630

5 KG
Odmiana orkiszu:
 Oberkulmer Rotkorn

71.90 

MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 630 Z EKOLOGICZNEJ ODMIANY ZIARNA OBERKULMER ROTKORN

🌿 Mąka typu 630 jest drobno zmielona, ​​dzięki czemu ma dostęp do i subtelny, zachwycający smak. Bogata w błonnik, składnik, składnik i minerały, stanowi idealne połączenie zdrowia i składników, wspomagające trawienie, dodające energię i pielęgnujące organizmy od wewnątrz. Wspaniale sprawdza się w kuchni dla dzieci, a także do deserów i wszelkich potraw delikatnych, ponieważ jest bardziej lekkostrawna niż mąka pełnoziarnista.

Kraj pochodzenia: Polska
Odmiana orkiszu: Oberkulmer Rotkorn
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: 100 % mąka orkiszowa z prastarej praktyki orkiszu.
Produkt zawiera  gluten .

💚  Czysta dobroć — ekologiczna, certyfikowana, niemodyfikowana, dostarczana jakość bez GMO i bez materiałów syntetycznych. Po prostu czyste, lecznicze w każdym ziarenku, zgodnie z zamierzeniami natury!

🌾 Odkryj autentyczność prawdziwego orkiszu! Orkisz orkiszowi nierówny. W drodze maksymalizacji produkcji wiele produktów wykorzystuje domieszki oraz krzyżówki genetyczne, które są dostępne i udostępniane, rezygnując z wyjątkowych właściwości, które pełnią funkcję orkisz skarbem. Te działania, które powodują, że orkisz bardziej przypominają pszenicę o wartościach szacunkowych, o których ujawniono św. Hildegarda. Prastarymi odmianami orkiszu są: Oberkulmer Rotkorn, Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn, Ostro.

Typy orkiszowej podstawowego
zmielenia (typ) oznacza numer.

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału tzw. biszkoptowe 200-450
Mąki średnie, go przemiału tzw. uniwersalny 500-700
Mąki białe, grubego przemiału tzw. chlebowe 1000-1300
Mąki ciemne, grubego przemiału tzw. pełnoziarniste 1500-1800
Mąki ciemne, grubego przemiału tzw. razowe 2000

*Im "grubszy" przemiał, tym zachowanych więcej wartości uniwersalnych, zawartych w łusce zboża.

*Jednak grubo zmielona łuska ziarna jest ciężej strawna dlatego dla małych dzieci (i niemowląt), osób starszych oraz osób z osłabionym układem trawiennym polecane są jasne jasne, lub mąka pełnoziarnista mikro (jest to mąka pełnoziarnista powtórnie przemielona na drobne oprogramowanie- dzięki czemu otrzymano wartości może wystąpić, nie obciążając jelita).

Jaką możliwość wyboru do ulubionych przepisów?

 TYP

biszkopt

ciasto pierogowe

ciasto kruche

naleśniki

makaron

chleb

zakwas

405

+++
+++
+++
+++
+++
+
-

630  /  700

+
+++
+++
+++
+++
++
-

1050  /  1100

-
++
++
++
++
+++
-

pełnoziarnista

-
+
+
+
+
++
+++

pełnoziarnista mikro

-
++
++
++
++
++
++

 

ZDROWIE - PIĘKNO - HARMONIA