GRYSIK ORKISZOWY BIO Z EKOLOGICZNEGO, CERTYFIKOWANEGO, NIEMODYFIKOWANEGO, NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ZIARNA ODMIANY OBERKULMER ROTKORN
🌿 Grysik orkiszowy jest kolejnym rodzajem rozdrobnionego ziarna orkiszu. Konsystencja ziarna przypomina kaszę manną. Nadaje się do robienia kaszki, placków i zupy grysikowej. Można nim zagęszczać desery i budyń kasztanowy.
🍲 Po prostu połącz je z wodą/preferowanym mlekiem, dodaj wybrane owoce lub orzechy i odkryj niezrównany smak najwyższej jakości płatków śniadaniowych. Płatki ładnie pęcznieją i dlatego dania są bardzo lekkie. Można je również dodawać do zup obiadowych, piec z nimi ciasta i ciasteczka, uzupełniać desery.
Kraj pochodzenia: Polska
Odmiana orkiszu: Oberkulmer Rotkorn
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: 100 % mielone ziarna prastarej odmiany orkiszu.
Produkt zawiera gluten.
💚 Czysta dobroć — ekologiczna, certyfikowana, niemodyfikowana, najwyższej jakości bez GMO i bez sztucznych dodatków. Po prostu czysta, zdrowa dobroć w każdym ziarenku, zgodnie z zamierzeniami natury!
🌾 Odkryj autentyczność prawdziwego orkiszu! Orkisz orkiszowi nierówny. W drodze maksymalizacji produkcji wiele wytwórców stosuje domieszki pszenicy oraz krzyżówki genetyczne zwiększające plony i ułatwiające produkcję, rezygnując z wyjątkowych właściwości, które czynią orkisz skarbem. Te działania sprawiają, że orkisz bardziej przypomina pszenicę tracąc cenne wartości, o których pisała św. Hildegarda. Prastarymi odmianami orkiszu są: Oberkulmer Rotkorn, Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn, Ostro.