Ciastka Orkiszowe Hildegardy
Kojące Nerwy
Inspirowane recepturami św. Hildegardy, orkiszowe ciastka kojące nerwy to naturalna, smaczna przekąska. Wypiekane z orkiszu odmiany Oberkulmer Rotkorn z dodatkiem cynamonu, gałki muszkatołowej, migdałów i goździków. Idealne, gdy potrzebujesz chwili relaksu – delikatne i pełne zdrowych składników, wspierają Twój organizm w naturalny sposób.
🌾 Odkryj autentyczność prawdziwego orkiszu! Orkisz orkiszowi nierówny. W drodze maksymalizacji produkcji wiele wytwórców stosuje domieszki pszenicy oraz krzyżówki genetyczne zwiększające plony i ułatwiające produkcję, rezygnując z wyjątkowych właściwości, które czynią orkisz skarbem. Te działania sprawiają, że orkisz bardziej przypomina pszenicę tracąc cenne wartości, o których pisała św. Hildegarda. Prastarymi odmianami orkiszu są: Oberkulmer Rotkorn, Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn, Ostro.
Składniki: bio mąka orkiszowa (Oberkulmer Rotkorn), masło, jajka, migdały, cynamon, gałka muszkatołowa. goździki, przyprawa korzenna.
Alergeny: gluten, jajka.
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 636 kcal
tłuszcz 33,11g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,40g)
węglowodany 68,70g (w tym cukry 21,60g)
białko 14,30g
sód 0,10g