🌱 Pelargonia w medycynie św. Hildegardy jest ceniona jako naturalny środek wspierający organizm w walce z infekcjami. Stosowana zarówno w leczeniu, jak i w profilaktyce ostrych zakażeń wirusowych i bakteryjnych — szczególnie tych dotyczących górnych dróg oddechowych.
Działanie i właściwości mieszanki z pelargonią
Mieszanka przypraw z pelargonią:
pomaga zwalczać objawy przeziębienia,
wspiera organizm podczas infekcji o charakterze „grypowym”,
zapobiega zaleganiu śluzu,
wspomaga naturalną odporność.
To delikatnie rozgrzewająca kompozycja, która może być cennym elementem codziennej profilaktyki — zwłaszcza w okresach zwiększonej zachorowalności oraz osłabienia organizmu.
Składniki
Bertram*, Gałka muszkatołowa*, Galgant*, Pelargonia szlachetna*, Bodziszek cuchnący*
* składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych
Sposób użycia
do posypywania kanapek,
jako dodatek do sosu winegret lub dipów,
można także 1 łyżeczkę zagotować w szklance wody lub wina i ciepłe popijać w ciągu dnia.
Producent: Wurdies, Kreuzweg 6, 92557 Weiding, Deutschland
Certyfikat BIO: DE-ÖKO-003 Kontrollstelle
Przyprawy i zioła w diecie
Przyprawy i zioła stanowią doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Mogą służyć jako suplement lub przyprawy do przygotowywanych potraw. Powstają z surowców pochodzących w większości z upraw ekologicznych.
Są wspaniałym dodatkiem do dań, wzbogacającym ich smak, wspomagającym metabolizm oraz uzupełniającym dietę w mikro- i makroelementy. Pozwalają wydobyć wyjątkowy aromat oraz smak potraw.
Zioła św. Hildegardy wpływają korzystnie na nasze zdrowie. Pozwalają wzmocnić układ odpornościowy, a także wspomagają leczenie wielu dolegliwości i schorzeń.



