🌱 Ceniony za swój pikantny, korzenny smak. Działa szybko i skutecznie, wspierając zarówno serce, jak i układ trawienny oraz nerwowy.
Działanie i właściwości galgantu
Galgant jest określany jako przyprawa „nasercowa” — pomaga przy:
bólach i osłabieniu serca,
zaburzeniach krążenia,
skurczach i uczuciu ściskania w klatce piersiowej,
stanach wyczerpania i ogólnego osłabienia.
Działa również rozkurczowo, dzięki czemu świetnie sprawdza się w:
dolegliwościach miesiączkowych,
skurczach żołądka i jelit,
mdłościach,
napięciach i bólach spowodowanych stresem.
Ponadto ma silne właściwości przeciwzapalne, co czyni go pomocnym podczas infekcji i stanów zapalnych organizmu.
Św. Hildegarda wymownie opisywała galgant:
„Odznacza się szerokim zakresem działania…”
„Kto odczuwa dolegliwości sercowe i z tego powodu mdleje, ten powinien natychmiast zjeść galgant, a poczuje się lepiej.”
Physica, Św. Hildegarda z Bingen
Składniki
korzeń galgantu mielony ekologiczny
Sposób użycia
Dodawać szczyptę do wszelkich potraw.
Producent: Wurdies, Kreuzweg 6, 92557 Weiding, Deutschland
Certyfikat: DE-ÖKO-003 Kontrollstelle
Przyprawy i zioła w diecie
Przyprawy i zioła stanowią doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Mogą służyć jako suplement lub przyprawy do potraw. Powstają z surowców pochodzących w większości z upraw ekologicznych.
Są wspaniałym dodatkiem do dań, wzbogacającym ich smak, wspomagającym metabolizm oraz uzupełniającym dietę w mikro- i makroelementy. Pozwalają wydobyć wyjątkowy aromat oraz smak potraw.
Zioła św. Hildegardy wpływają korzystnie na nasze zdrowie — wzmacniają układ odpornościowy i wspierają leczenie wielu dolegliwości oraz schorzeń.



