KAWA ORKISZOWA MIELONA Z EKOLOGICZNEGO, CERTYFIKOWANEGO, NIEMODYFIKOWANEGO, NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ZIARNA ODMIANY OBERKULMER ROTKORN
NIE ZAWIERA KOFEINY
🌾 Wypalana z czystych ziaren orkiszu, wolna od kofeiny, idealna jako zamiennik tradycyjnej kawy.
Przyjemnie rozgrzewa cały organizm, rozluźnia żołądek i jelita poprawiając ich perystaltykę. Doskonale pobudza, daje uczucie odprężenia oraz poprawia koncentrację.
Składniki: 100 % palone i zmielone ziarna prastarej odmiany orkiszu.
Wyprodukowano dla: Hilde Małgorzata Polak, ul. Wyspiańskiego 34, 14-100 Ostróda
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kawa orkiszowa zawiera bogactwo witamin i minerałów takich jak: witaminy z grupy B, witamina A i E, cynk, żelazo, potas oraz rodanid i polifenole. Działa antyoksydacyjnie, wspomaga odporność organizmu, pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu i regulować ciśnienie krwi, wpływa pozytywnie na skórę, włosy oraz paznokcie.
💚 Czysta dobroć — ekologiczna, certyfikowana, niemodyfikowana, najwyższej jakości bez GMO i bez sztucznych dodatków. Po prostu czysta, zdrowa dobroć w każdym ziarenku, zgodnie z zamierzeniami natury!
🌾 Odkryj autentyczność prawdziwego orkiszu! Orkisz orkiszowi nierówny. W drodze maksymalizacji produkcji wiele wytwórców stosuje domieszki pszenicy oraz krzyżówki genetyczne zwiększające plony i ułatwiające produkcję, rezygnując z wyjątkowych właściwości, które czynią orkisz skarbem. Te działania sprawiają, że orkisz bardziej przypomina pszenicę tracąc cenne wartości, o których pisała św. Hildegarda. Prastarymi odmianami orkiszu są: Oberkulmer Rotkorn, Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn, Ostro.